vrijdag 8 april 2011

De dierenambulance in de klas

Dat was een volle week dit keer, we hebben veel verschillende dingen gedaan, bijvoorbeeld de dierenambulance, je leest hieronder het verslag van die dag.


Dinsdag hebben wij bezoek gehad van medewerkers van de dierenambulance. .Zij kwamen vertellen over het werk met en in de dierenambulance. 
Er was ook een kat meegekomen die wij mochten aaien, Hij was wel een beetje bang voor ons. 
We hebben de ambulance van binnen bekeken en de materialen die worden gebruikt om de dieren te helpen of eventueel te vangen en deze naar de dierendokter of het asiel te brengen. Ook hebben we een rondje gereden met de ambulance.


Het Woord van de Week op diezelfde dinsdag was natuurlijk ook de dierenambulance. We zitten namelijk nog steeds in het thema beroepen.
Je kunt hiernaast klikken op het woordweb en zien wat we allemaal geleerd hebben van de moeder van Abbey; bedankt nogmaals!

Op donderdag hebben we met de groep een experiment gedaan. Bij Nieuws uit de Natuur hadden we gezien hoe een 1 april grap was uitgehaald met een flesje cola en een mentos snoepje. Dat wilden we natuurlijk ook proberen. Je kunt op het filmpje hieronder zien wat er gebeurde toen we een rolletje mentos in de cola lieten vallen.

Op de vrijdag hebben we met de klas lekkere broodjes gezond gemaakt. De broodjes zelf gebakken en vervolgens lekker belegd met gezonde dingen.
Later op de middag hebben we nieuwe vraag van de Learning Circle beantwoord, we liggen goed op schema. Kijk gerust eens mee door op de link te klikken.

Groeten uit groep 4b.

Geen opmerkingen: