vrijdag 17 september 2010

Suikerfeest op VSO Herenwaard

Deze week was het de week van het Suikerfeest. Dit vieren we ieder jaar op de VSO Herenwaard. Het feest is de afsluiting van de Ramadan waar veel van onze leerlingen aan mee hebben gedaan.

Het Woord van de Week was dus ook snel gekozen, dat was natuurlijk het Suikerfeest. Met behulp van Büsra, Merve, Zekiye, Aysegül en juf Gül hebben we een woordweb kunnen maken van negen woorden.
Op woensdag hebben we enkele van deze woorden in de schrijfles geschreven.

Op dinsdag hebben we deze week niet gekookt omdat voor het Suikerfeest gebakken ging worden.
We hebben donderdag met de klas kleine cupcakejes gemaakt.
Op de foto zie je dat ze gekke kleurtjes hebben, we hebben met kleurstof de cakejes groen, geel en paars gemaakt. Leuk hé!

Donderdag hebben we de tweede les van de Special Heroes clinic gehad. We zijn nu bezig met honkbal dat wordt gegeven door mensen van HSV Sparta-Feyenoord. De leerlingen zijn enthousiast en de lessen zijn erg leuk.

Vrijdag was de dag van de Suikerfeestviering in de school, een week later dan het echte Suikerfeest omdat veel van de moslimkinderen er op die dag niet waren. 's Middags waren er leuke activiteiten en een heerlijk lopend buffet dat mogelijk gemaakt was door (ouders van) leerlingen en bakactiviteiten uit de groepen.

In de ochtend hebben we natuurlijk wel gewoon gewerkt, onder meer Nieuwsbegrip hebben we behandeld. Dit ging zoals je hiernaast kunt zien over de week van het geld.
Daarna hebben we enkele uitdrukkingen over geld geleerd zoals geld over de balk smijten en zwemmen in het geld.

Nu weer lekker weekend vieren en maandag weer terug op school!

Groetjes uit groep 4b.

Geen opmerkingen: