vrijdag 3 september 2010

Schrijven, tekenen en schilderen.

Weer een week voorbij en ook deze week hebben we weer veel gedaan in de klas.

Op dinsdag zijn we natuurlijk gaan koken en na een paar gezonde lessen, was het nu de beurt aan een lekker broodje hamburger, gebakken door Sam en Jeffrey. Volgende week dus snel weer wat gezonds maken.

Ook op dinsdag het gebruikelijke Woord van de Week en in het thema kennismaking, was het deze week de beurt aan het woord kennismaken. Wat wil je van iemand weten als je hem voor het eerst ontmoet. Hier zie je wat wij belangrijk vonden.

Woensdag hebben we de schrijfles dus iets aangepast, want nu schreven we geen woorden na, maar vulden we zelf de gegevens van ons zelf in zoals je woonplaats, je sterrenbeeld en je hobby.
Later in de kring konden we aan de hand van de omschrijvingen raden over wie het ging. Dat konden we erg goed, we kennen elkaar al goed!

Donderdag hebben we een tekenles gedaan waarbij we elkaars tekeningen af moesten maken. We moesten tekeningen uit een bepaald thema na één minuut overnemen en dan weer één minuut verder werken. dit totdat we ons eigen tekening weer terug hadden. De resultaten hangen op en kun je op de kennismakingsavond van 14 september komen bekijken.

Op vrijdag hebben we een nieuw rekenspelletje gedaan, deze kun je op de foto zien. Het doel is om 3 dezelfde antwoorden te verzamelen.
Büsra won dit spelletje voor de eerste keer met 4 tegen 3, 3 en 2.

Op vrijdagmiddag hebben we in de groep nog geverfd. We gingen aan de hand van een thema een kleurentekening verven door middel van kleuren met elkaar te mengen. Zo leerden we onder meer dat rood en geel oranje wordt en rood en blauw wordt paars.

Tot volgende week,

Groetjes uit groep 4b.

Geen opmerkingen: