vrijdag 5 februari 2010

Kleding, Cola en film

Deze week hebben we verschillende colaatjes getest, over kleding gesproken en de film Oorlogswinter bekeken.

Cola testen in de klas? Jaja, want School TV-Weekjournaal beweerde dat reclame ons laat geloven wat de lekkerste cola is. Dat wilden we wel eens testen en wel dor 'blind' drie soorten cola te testen. Wij testten Coca Cola, Pepsi en Euroshopper. De laatste zou het meest vies zijn en van de Pepsi dachten we dat het de lekkerste zou zijn. Maar na de test bleek dat we de cola van Euroshopper het lekkerste vonden en dat de Pepsi met minst lekker was. Precies andersom dus!

Dinsdag het Woord van de Week en na verschillende dingen van het lichaam te hebben behandeld werd het tijd om dat lichaam an te kleden en dus was het woord Kleding. Klik maar op de foto om in het groot te zien wat we verzonnen hebben.

Donderdag en vrijdag hebben we de film Oorlogswinter gekeken. Ook dit was al in School-TV geweest, maar ook het Jeugdjournaal had het er over gehad. Aan de ouders hebben we gevraagd of we het konden kijken en dus keken we op donderdag en vrijdag naar de film. Tijdens de film is er steeds pauze gezet en uitgelegd wat er precies gebeurde. Gelukkig was het maar een film, want een leuke, gezellige film was het niet. Wel heel mooi. De komende week gaan we het nog nabespreken.

Op vrijdag deden we een spelletje in de klas op het digibord. Dit spelletje kun je thuis op spelen door hier te klikken. Het spelletje heet Simon, je moet precies nadoen wat de computer doet. De hoogste score tot nu toe was 7, gescoord door Abbey.

Vanavond naar de Herenwaard Disco met het thema CarnaValentijn! Veel plezier!

Groetjes uit groep 4b.

Geen opmerkingen: