vrijdag 9 oktober 2009

Aan Tafel! Groep 4b heeft smaak!

Aan Tafel! Dat is het thema van de Kinderboekenweek en dus besteden we daar deze twee weken volle aandacht aan. Zo komt het deze week bijna overal in terug, lees maar:

Dinsdag was bijvoorbeeld het Woord van de Week het woord 'lunch'. Op de foto kun je zoals altijd klikken om te zien en te lezen wat we er bij hebben verzonnen.

Woensdag hebben we aandacht besteed aan Nederlandse groentes en fruit, wat kennen we en wat vinden we lekker. Aan het einde van de week kozen we het favoriete fruit van klas uit 20 verschillende soorten fruit. Het populairst, tussen haakjes de stemmen, waren de mango (6), de watermeloen (4) en de aardbei (3).

Op donderdag hebben we Nieuwsbegrip gedaan wat ook als thema de Kinderboekenweek had. 's Middags werd het pas echt leuk, want toen deden we een smaakles waarin we zowel geblinddoekt als normaal 13 verschillende smaken moesten onderscheiden. Dit deden we in 2 groepen, de jongens tegen de meiden. De jongens herkenden de kruiden, specerijen en vloeistoffen als beste en wonnen met 12-7!

En op vrijdag was de koek nog niet op, want we zijn naar de stad gegaan naar Studio Hergebruik. Bij de les Pimp the Waste hebben we boekjes gemaakt waarin we creatief moesten zijn met het thema 'eten'.

Wow, wat een drukke, volle week zeg! Tijd voor weekend!
Groetjes uit groep 4b.
.

Geen opmerkingen: