donderdag 22 december 2011

De laatste schoolweek van 2011

Deze week is er heel veel aandacht besteed aan de feestdagen.
Zo hebben we "bekeken" waarom veel mensen kerstfeest vieren. Vervolgens hebben we erover gepraat hoe mensen dat zoal doen. Daarvan hebben we twee uitgebreide woordwebben gemaakt. Er werden uitgebreide plannen gemaakt hoe we het kerstfeest met zijn allen in de groep zouden gaan vieren. Het moest een gezellig feest worden en het leek ons leuk om uitgebreid te gaan koken. Uiteraard  vond iedereen dat je bij een feest er ook netjes uit moest zien. Ook hoort bij een feest dat je mensen uitnodigt  We hebben gymmeester Jan en zijn stagiaire Roxanne vervolgens gevraagd om bij ons in de groep te komen. Zij vonden het ook leuk om mee te helpen bij de voorbereidingen, het koken enz. Er werden plannen gemaakt, taken verdeeld en iedereen zag vol spanning uit naar het feest.

Er werd intussen tafelversiering gemaakt en ook heeft iedereen zijn eigen glas zo mooi mogelijk gemaakt met glasverf.

Het enthousiastme van veel leerlingen was zo groot dat we ook nog veel aandacht hebben besteed aan oud en nieuw. vervolgens hebben we met enkele leerlingen ook hiervan een woordweb gemaakt. Uiteraard willen we dat u niet onthouden.


                                                
Donderdag 22 december was het eindelijk zo ver.
Iedereen zag er mooi uit. Er waren groepjes gemaakt en ieder groepje deed zijn eigen inkopen. vervolgens gingen we aan de slag tafels te dekken, om het eten klaar te maken enz.
Uiteindelijk werd het een fantastisch lekkere maaltijd en het was ook nog eens heel gezellig.
Dat alles kunt u ook wel zien aan de foto's.

  

We wensen iedereen heel fijne feestdagen en alvast heel veel goeds voor 2012.

Geen opmerkingen: