donderdag 30 juni 2011

De laatste week --> fijne vakantie allemaal!

 De laatste week in groep 4b en vandaag de allerlaatste dag. In deze laatste week hebben we de volgende dingen nog gedaan.

Uiteraard, ook in de laatste week, hebben we het Woord van de Week nog gedaan en dat kon dit keer natuurlijk niks anders zijn dan het woord Vakantie. We wisten hier een heleboel woorden bij te verzinnen, maar uiteindelijk hebben we voor deze negen woorden gekozen.

Ook hebben we het restje van het eetgeld van dit jaar opgemaakt. De groep koos er voor om lekker patat bij de Bram Ladage te gaan halen. Nadat Busra de bestelling netjes via Skype had doorgebeld konden we het ophalen en lekker opeten in de klas.

Deze week was er ook nog een certificering voor stagelopers. Ook voor onze klas waren er weer een aantal certificaten en trotse leerlingen (en hun juffen en meesters).

Om passend af te sluiten met een liedje dat we iedere vrijdag gebruikten om de week af te sluiten, staat hieronder Bas Gaza van Ismail YK. Geluid op z'n hardst en klik maar op play!


Voor iedereen een bijzonder goede vakantie en tot over 6 weken, tot 15 augustus!

Iedereen uit groep 4b.

vrijdag 24 juni 2011

Eindfeest 2011 - Glitter & Glamour

Vanavond is het dan zover, het eindfeest van de VSO Herenwaard met het thema Glitter & Glamour. We hebben er al een aantal weken naar toe gewerkt en hopen dat het vanavond heel druk gaat worden.

In onze groep hebben we een bioscoop gemaakt, hier wordt vanavond drie keer de documentaire Niemandsland vertoont over/ van Osama uit de eindgroep.
Hiernaast zie je onze affiche met daarop de tijden dat deze in de klas draait. We hopen op drie keer uitverkocht!

Deze week was er natuurlijk ook nog gewoon het Woord van de Week met deze week uiteraard het woord zomer. Afgelopen dinsdag begon de zomer, en op die dag moest het woord van de week worden ingevuld. Negen woorden bedenken verliep dan ook probleemloos. Je ziet alle woorden hiernaast weer staat in het woordweb.

Zoals iedere week hebben we ook deze week aandacht besteed aan Nieuwsbegrip. We kijken een actueel filmpje, lezen de tekst die erbij hoort, verklaren de moeilijke woorden, bespreken het onderwerp en wat er nog meer bij komt kijken.
Deze week ging het over koperdiefstal. De tekst kun je hiernaast ook een keer lezen.

Nu op naar de laatste week van dit schooljaar, maar eerst vanavond:
EINDFEEST 2011!!!

vrijdag 17 juni 2011

Het einde is in zicht……

Onze week begon op dinsdag omdat we een lekker lang weekend hebben gehad, zonder meester Tom, hij moest bijkomen. Meester Tom heeft samen met meester Erik en een hoop andere mensen meegedaan aan de Roparun .


Maandag middag kwam hun team vanuit Parijs weer aan in Rotterdam….Wat een prestatie!Wij zijn onze week dus begonnen met het woord van de week, dit keer was het woord Hollywood.
Hieronder kun je zien welke woordjes we erbij verzonnen, zelfs woorden in het engels!

Woensdagmiddag was er een barbecue voor de schoolverlaters, omdat ook onze Noël afscheid nam was hij hier ook aanwezig. Deze avond werd gezellig afgesloten met een woordje van de leerkrachten, een certificaat en een aardigheidje. Het was gezellig druk met familie, vrienden en klasgenootjes van de schoolverlaters.


Op donderdag hebben we op het digiboard onze klassenfoto omgetoverd in een foto met allemaal sterren erop, niemand is meer te herkennen.


Vrijdag hebben we lekker geknutseld voor het eindfeest en zijn we bij de tuin-klus groep op visite geweest, meester Wim trakteerde ons op taart.


Volgende week zullen we nog hard gaan werken om onze klas te laten glinsteren zodat we jullie a.s vrijdag 24 juli op ons eindfeest in stijl kunnen ontvangen.


Tot dan!


Groetjes uit groep 4b

donderdag 9 juni 2011

Sportdag @ Herenwaard

Deze week zijn op de Herenwaard de oudergesprekken geweest en hebben de leerlingen sportdag gehad.

Voor het thema Glitter & Glamour zijn we op dinsdag weer op zoek gegaan naar een nieuw Woord van de Week en we kwamen deze week uit op de aankleding.
Wat de groep hierbij wist te verzinnen kun je natuurlijk weer zien hiernaast door er op te klikken.

Diezelfde dinsdag was er veel spanning in alle groepen, want de leerlingen kregen te horen in welke klas en bij wie ze in de klas zitten komen schooljaar. Geen van de leerlingen uit onze groep blijft in groep 4b, het worden allemaal eindgroepers! De leerlingen gaan volgend jaar hun best doen in de eindgroepen wasserij/crea, groenvoorziening en horeca.

Donderdag was het de beurt aan de sportdag. Verschillende activiteiten waren klaargezet zoals slagbal, voetbal en een hindernisbaan op een springkussen. Ook hebben we aan touwtrekken gedaan en wel tegen de aanvanggroep. Dat kun je ook op de foto zien. We hebben met 2-1 gewonnen!

Nu nog de vrijdag en dan is het alweer weekend, nog even het eindfeest staat al voor de deur. We hopen dat iedereen komt op de 24ste van juni.

Groetjes uit groep 4b.

woensdag 1 juni 2011

korte update - Hemelvaart!

Hallo iedereen, dit keer een korte update van de weblog van onze klas. Het is deze week maar drie dagen omdat het Hemelvaart is deze week.

We hebben natuurlijk wel een Woord van de Week gedaan. Dat was deze week beroemd in het thema Glitter & Glamour.
Op het plaatje kun je weer zien waar wij aan denken bij het woord beroemd.

Op woensdag hadden we speciale Taakspelbeloning, want extra naar buiten op vrijdag kon deze week niet. Daarom hebben we allemaal een lekker ijsje gegeten omdat we allemaal genoeg punten hadden verdiend.

Nu een lekker lang weekend en na deze vrije dagen staan er dinsdag 7 juni 2011 de oudergesprekken op het programma. Uitnodigingen krijgt u met uw zoon of dochter mee naar huis,

Groetjes uit groep 4b.