vrijdag 29 januari 2010

Een kijkje in je lichaam...

Dat was een lekkere week. Voor de leerlingen zeker, want die hadden afgelopen week een pauze in de week, woensdag waren ze namelijk vrij. De dag ervoor waren de oudergesprekken, alle ouders zijn weer op de hoogte van wat er geleerd wordt op school.

In het thema Lichaam en Bewegen was het deze week de beurt aan de dingen die je niet zomaar kunt zien, namelijk wat er ín je lichaam zit. Met behulp van een extra assistente die de moeite nam om de ingewanden te showen, je ziet haar op de foto, kwamen we onder andere op de woorden die je hiernaast in het bekende woordweb ziet staan.
De assistente was in het begin wel een beetje eng in de groep, maar we waren er snel aan gewend en we hebben besloten dat ze nog even mag blijven.

Donderdag en vrijdag waren eigenlijk gewoon twee dagen die voorbij leken te vliegen. Het was een lekkere week op deze manier. De Taakspel-beloning die we deze week verdiend hadden (een half uur extra naar buiten) viel door het weer een beetje in het water, waardoor we een aflevering van De Zevensprong (een serie van vroeger) hebben gekeken.

Groetjes uit groep 4b.

vrijdag 22 januari 2010

Weekje hard werken

We zijn al twee weken op weg in 2010, een weekje hard gewerkt. Gewoon in de klas, AMW en stage lopen.

En als we een week gewoon ons werk doen, staat er natuurlijk op dinsdag het Woord van de Week op het programma. In het thema lichaam en bewegen was het deze week de beurt aan het bewegen en waar kun je dat beter doen dan in de "Sportschool". Een aantal lastige woorden hebben we ermee kunnen bedenken.

Zoals je hiernaast kunt zien hebben we de afgelopen weken al behoorlijk wat woorden geleerd. Al 16x het Woord van de Week en dus hebben we dit jaar al 160 woorden behandeld.

Vrijdag hebben we een lastige puzzel gemaakt. Hiernaast kun je hem zien, een woordzoeker met de namen van iedereen uit groep 4b. Als je er op klikt kun je het vergroten en uitprinten. Leuk voor thuis, kun je het nog een keer maken.

Aan alle ouders, let op de oudergesprekken van aanstaande dinsdag 26 januari. Als het goed is, heeft iedereen de tijden waarop u verwacht wordt gekregen. Mocht dit niet het geval zijn, laat het ons even weten, dan geven wij u de juiste tijden door.

Groeten uit groep 4b.

vrijdag 15 januari 2010

Groep 4b danst de Tango

Jaja, deze week hebben we met de groep de tango gedanst. Hieronder lees je er meer over.

Uiteraard begint de week met het Woord van de Week met nog steeds lichaam en bewegen als thema. Daarom hebben we gekozen voor 'het hoofd'.
Op het plaatje hiernaast kun je zoals iedere week zien welke woorden we erbij hebben verzonnen.

Donderdag was het dan zo ver, broodjes smeren en de tram in. Op naar de stad en naar de tangoschool voor de lessen van Cool Tango.
Daar stonden Eva en Hendrik-Jan (zie foto) al op ons te wachten, onze tangojuf en tangomeester. Aardige mensen en ze konden ons alles goed stap voor stap leren. Het was wel een beetje eng om als jongen met een meisje te oefenen en te dansen, maar van daar was na een paar minuten al niks meer van te merken. Er werd door iedereen erg leuk en vooral goed meegedaan.

We hebben ook een filmpje gemaakt van de hele klas die aan het dansen is, deze kunnen de ouders zien als ze op de gesprekken komen op 26 januari.

Groetjes uit groep 4b.

vrijdag 8 januari 2010

GELUKKIG NIEUWJAAR

Ten eerste wensen wij van groep 4b alle lezers een heel erg gezellig, gelukkig en gezond 2010 toe!

Zoals je op de weblog kunt zien zijn we aan het aftellen tot aan het kamp van dit jaar. Vanaf vandaag op de weblog, want het zijn vanaf nu nog precies 100 dagen voordat we vertrekken!
Deze teller staat dus totdat we op kamp gaan bovenaan het nieuwste bericht.

We zijn allemaal weer goed begonnen aan het nieuwe jaar. Iedereen was in 2010 in de klas en zo kwam het dat we compleet een klassenfoto konden maken in de kou. Deze foto is nu de achtergrond van ons digibord.

Ook in 2010 hebben we natuurlijk iedere dinsdag een Woord van de Week en in het nieuwe thema 'Lichaam en Bewegen' kozen we voor het woord "lichaamsdelen". Op de foto hiernaast kun je weer zien wat we er allemaal konden bedenken. Ook hebben we deze week verschillende lichaamsdelen geleerd, deze kun je HIER ook thuis nog eens oefenen.

Deze week zijn de brieven voor de oudergesprekken de deur uit gegaan. Aan alle ouders de vraag om deze snel weer in te vullen en mee terug te geven, zo kan er snel een schema worden gemaakt.
Volgende week gaan we op donderdag naar de les Cool Tango van de SKVR, daar lezen jullie volgende week meer over.

Groetjes uit groep 4b.